Att göra med höstskörden

 
Hälsningar från sjuksängen! Här kommer ett litet tips på vad ni kan göra med guldet ni kanske har lyckats hitta ute på en fin skogspromenad (eller på närmsta affär, men egenplockat är ju alltid godast). Det här äter jag minst en gång i veckan för att det är så himla enkelt och precis lika gott att värma som matlåda dagen efter.
 
Stek en näve hackade kantareller med en grovt hackad gul lök samtidigt som du kokar upp pastavatten. Häll 2,5 dl matlagningsgrädde (tänk på miljön och lokala bönder och köp gärna lokalproducerat eller veganskt) i stekpannan, samtidigt som du mäter upp och kokar pasta för 2-3 personer. Skär ett halvt paket chevréost i skivor och låt smälta bland svamp och lök medan pastan kokar. Sist: tillsätt 1/6 av vitlöksosten på höger bild och krydda med en massa svartpeppar. Servera och njut!


Psst.
Två andra vegetariska favoriter är halloumiburgare (halloumi, vanliga burgarbröd, en god rökig sås och babytomater) och hemmagjord pytt i panna med sötpotatis, gul lök, halloumi, chili, paprika och stekt ägg! 

Har ni någon favoriträtt att dela med er av?
Livsrapportering | | En kommentar |
Upp